Renginiai

2022 m. KANA Pavasario rekolekcijose poros mokėsi pasirinkti kertinius poros gyvenimo prioritetų akmenis

Jei poros prioritetų kertiniai akmenys bus teisingi, į indą tilps ir daug smulkių akmenukų ir pajūrio smėlio, ir vandeniui liks vietos.
Bet, jei prioritetas bus “vanduo”, tai yra tai, kas nėra statybinė medžiaga arba smulkus smėlis, įvairios frakcijos žvyras, didiesiems akmenims nebeliks vietos inde (poros dienotvarkėje)… Tokia pagrindinė mintis dominavo KANA Pavasario rekolekcijų savaitgalyje “Kristus ir kryžius. Poros gyvenimo” prioritetai.
Rekolekcijos, prasidėjusios penktadienį vakare Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje, kun. Evaldo Vitulskio vedama ekskursija, vėliau persikėlė į Kunigų seminariją, kurioje buvęs KANA kapelionas, Kauno kunigų seminarijos dvasios tėvas Stasys Kazėnas SJ akcentavo poroms, kad kiekvieną kartą, kai kylą poros konfliktas ir jaučiamės teisūs, turėtume akimirką pritilti ir, jei tai praktikuosime dažniau, konfliktų sumažės iki minimumo. Vėliau Kauno kunigų seminarijos rektorius teol. lic. Ramūnas Norkus dalijosi tema “Kristus ir kryžius” kiekvieno mūsų, taip pat ir kunigų gyvenime.
Antroji rekolekcijų diena pateikė dar daugiau spalvų: prasidėjusi mokymu, pagal Popiežiaus apaštališkąjį paraginimą “Amoris laetitia” baigėsi vakare šokiu “Jerusalema” ir naktine Adoracija.
Trečiąją rekolekcijų dieną poros užbaigė ignaciškuoju mokymu ir praktiniu pratimu – ištirti ir pasitikrinti savo ir savo poros gyvenimo prioritetus.
  • Primename, kad šis KANA renginys buvo iš dalies finansuojamos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos paskelbto Nevyriausybinių organizacijų, dirbančių šeimos gerovės srityje, lėšomis. “KANOS šeimų bendruomenės” projektui “Vieni dėl kitų” vykdyti 2022 m. buvo skirti 9 tūkst. eurų.